actuele levertijd 4-7 dagen | geen verzendkosten boven de €100

ONZE GEURKAARSEN: 100% NATUURLIJK & DUURZAAM


Wij houden ontzettend van het creëren van nieuwe, duurzame producten. Combineer dit met onze liefde voor de heerlijke geuren & gezelligheid van geurkaarsen en het idee voor handgemaakte kaarsen is geboren! 

Nog voor She Stands live ging, lag het plan voor de geurkaarsen er al. We vonden het leuk om kaarsen te leren maken en kwamen erachter dat ‘normale’ kaarsen schadelijk voor het milieu en je gezondheid kunnen zijn. Dus gingen we op zoek naar een duurzamer alternatief. In deze (allereerste!) blog vertellen we je hier alles over.

Natuurlijk = beter voor jou

De meeste kaarsen worden gemaakt van paraffine, een restproduct van aardolie. Dat klinkt al niet heel lekker hé? En dat is het ook zeker niet. Bij de verbranding van paraffinekaarsen komen namelijk schadelijke (kankerverwekkende) stoffen vrij die een slechte invloed op jouw gezondheid kunnen hebben. Stoffen die je dus liever niet in huis wilt halen!

Wij gingen op zoek naar een duurzaam en gezond alternatief voor paraffine en kwamen uit bij sojawas. Deze was wordt gemaakt van sojabonen en is daardoor volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Doordat de was plantaardig is (en dus geen chemische stoffen bevat), zijn kaarsen die hiervan gemaakt worden niet schadelijk voor jouw gezondheid. Daarnaast hebben sojabonen (in tegenstelling tot aardolie) ook nog eens een hernieuwbare bron. Dit maakt dat sojakaarsen een veel beter alternatief voor het milieu zijn. 

Door de natuurlijke brandstof zijn sojakaarsen dus een gezond en duurzaam alternatief om een fijne geur in jouw huis te brengen. :) Oh, en hadden we al gezegd dat ze ook nog eens 100% vegan zijn?

Benieuwd naar onze sojakaarsen? Ontdek ze hier!

Gewoon een goeie kaars!

Los van de voordelen voor jouw gezondheid en het milieu zijn sojakaarsen ook gewoon goede kaarsen. Zo hebben ze vergeleken met paraffine kaarsen een lager brandpunt, waardoor ze een langere en gelijkmatigere geurverspreiding hebben. Verder branden sojakaarsen wel 30% tot 45% langer! Ook fijn, kaarsvet van sojakaarsen is makkelijk te verwijderen met een warm water sopje - ook uit je kleding of de bank. ;)  

Alleen de beste ingrediënten

Voor onze geurkaarsen gebruiken we alleen de beste ingrediënten die we met zorg uitgekozen hebben.

Biologische sojawas We hebben gekozen voor biologische sojawas. De sojabonen voor deze was zijn verbouwd zonder gebruik te maken van herbiciden en pesticiden. Ook belangrijk, het  regenwoud hoeft niet voor te wijken voor de verbouwing.

Natuurlijke oliën Voor de heerlijke geur van de kaarsen gebruiken we natuurlijke geuroliën. Deze zijn van de beste kwaliteit en speciaal geschikt voor sojawas waardoor ze goed mengen en de geuren het beste tot zijn recht komen.

Katoenen lont Ook niet geheel onbelangrijk ;) De lonten in onze kaarsen zijn gemaakt van biologisch katoen.

Recyclebare verpakking Wij gieten onze kaarsen met de hand in glazen potjes (met deksel of course). Deze zijn makkelijk te recyclen of her te gebruiken ;)

Optimaal genieten van onze geurkaarsen? Houd rekening met de volgende tips:

  1. Laat de bovenste laag van de kaars helemaal smelten wanneer je de kaars voor de eerste keer brandt. Op die manier zorg je voor een gelijkmatige branding en kun je de kaars langer gebruiken.
  2. Knip de lont tot 4 mm voordat je de kaars opnieuw aansteekt. Zo voorkom je roken en oververhitting.
  3. Bewaar je kaars niet in de zon/ bij de verwarming, dan kan de sojawas smelten.
  4. Plaats de geurkaars altijd op een brandbestendige ondergrond en houd er rekening mee dat het glazen potje heet wordt wanneer de kaars brandt. 

We hopen dat jullie net zo blij worden van onze kaarsen als wij zelf :)

Veel liefs, Maartje en Lonneke ♡


Laat een reactie achter