actuele levertijd 4-7 dagen | geen verzendkosten boven de €100

GOLD FILLED SIERADEN


Jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met gold filled sieraden en ik was gelijk enthousiast. Gold filled is een super fijn materiaal dat dezelfde voordelen heeft als echt goud, maar dan met een voordeliger prijskaartje. Toen ik het leerde kennen, waren gold filled sieraden nog niet echt bekend in Nederland en zo kwam ik op het idee om zelf sieraden te gaan maken. Een aantal jaar later ging She Stands live en nu maak ik wekelijks prachtige gold filled sieraden!

Wat gold filled sieraden zo bijzonder maakt? Ik vertel je er graag alles over in deze blog.  

Gold filled materiaal
Gold filled is een hoogwaardig materiaal dat met een goede verzorging jouw hele leven mee gaat. Het bestaat uit een stevige laag 14 karaats goud dat door mechanische hitte verbonden wordt aan een basismetaal. 

Niet te vergelijken met gold plated materiaal
Gold filled sieraden zijn niet te vergelijken met gold plated of gold vermeil sieraden. Waar bij deze materialen slechts een dun laagje goud (0,05%) over een basismetaal wordt gespoten, bestaat gold filled materiaal voor minimaal 5% uit goud. Daarnaast zorgt het bindingsproces bij gold filled er ook nog eens voor dat het goud zich veel beter blijft hechten. Door dit proces zal een gold filled sieraad (in tegenstelling tot een gold plated of gold vermeil sieraad) niet verkleuren of afbladderen en zal er geen aanslag ontstaan wanneer je de sieraden dagelijks draagt.

Een duurzaam alternatief voor massief goud
Gold filled is een goed alternatief voor massief goud. De stevige gouden laag slijt niet weg, het is niet erg als de sieraden nat worden en ook mensen met een allergie voor metaal kunnen gold filled sieraden dragen. Je hebt dus dezelfde voordelen als massief goud, maar dan wel veel betaalbaarder.

De voordelen van gold filled sieraden op een rijtje

  • Gold filled sieraden verkleuren niet en kunnen met de juiste verzorging je hele leven mee gaan. Een duurzame keuze dus!
  • Je kunt gewoon douchen en zwemmen met gold filled sieraden (pas uiteraard wel op met te veel chloor)
  • Gold filled sieraden zijn hypoallergeen. Mensen met een metaalallergie kunnen gold filled sieraden over het algemeen wel verdragen 
  • Gold filled sieraden zijn betaalbaarder dan puur goud

Ik hoop dat jij na het lezen van deze blog net zo enthousiast over gold filled sieraden bent als ik. :)

Shop hier onze gold filled sieraden.

Heb je nog vragen over gold filled sieraden? Stuur ons een mailtje of bericht ons via Instagram.


Laat een reactie achter