actuele levertijd 2-4 dagen | geen verzendkosten boven de €100

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER PARELS


Parels, de little black dress onder de sieraden. Al jaren lang niet meer weg te denken uit de wereld van accessoires. Zoals Coco Chanel al zei: 'A woman needs ropes and ropes of pearls'.

Parels zijn hele fascinerende edelstenen en in mijn zoektocht naar de mooiste parels voor de sieraden, ontdekte ik allemaal leuke weetjes! Ik ben benieuwd wat jij al wist over parelsieraden.

1. De enige edelstenen die door levende dieren gemaakt worden
Wist je dat parels ontstaan door een afweerreactie van het schelpdier dat in een oester leeft? Wanneer er vuil in de schelp van een oester komt, irriteert dit het levende schelpdier en om zich af te weren, reageert deze door zichzelf te 'bedekken' met parelmoer. En zo ontstaat een parel! Slechts in ongeveer 1 op de 15.000 wilde oesters kun je een parel vinden. De meeste parels die je tegenkomt, zullen dan ook (natuurlijk) gekweekt zijn.

2. Elke parel is uniek 
Doordat parels een natuurproduct zijn, zie je nooit twee dezelfde. Soms lijken ze misschien heel veel op elkaar, maar bij echte parels moet je altijd minimale verschillen kunnen ontdekken.

3. Parels mooi houden? Draag ze zo veel mogelijk!
Als je goed voor ze zorgt, kunnen jouw parels heel lang mooi blijven. En de beste verzorging is het dragen van jouw parelsieraden! Parels nemen namelijk het vet uit je huid en vocht uit de lucht op. Hierdoor drogen ze niet uit en gaan ze nog meer glanzen.  

4. Parels houden niet van chemische stoffen en cosmetica
Nog een tip om jouw parels mooi te houden: laat ze niet in aanraking komen met chemische stoffen. Ook het milde zuur in zeep, parfum en cosmetica kan jouw parels op lange termijn beschadigen.

5. Parels in alle kleuren
Behalve de bekende ivoorwitte kun je parels in allerlei soorten kleuren tegen komen. En dat is volledig natuurlijk! Parels krijgen hun kleur namelijk van de schelp waarin ze groeien. Ze gaan van wit naar goud, paars en zelfs zwart. Ook kunnen er meerdere kleuren uit één schelp komen. 

Ben jij nog op zoek naar mooie parelsieraden? Neem eens een kijkje bij de parelcollectie, allemaal handgemaakte sieraden met prachtige zoetwaterparels en keishi parels.

 

 


Laat een reactie achter